[O1] Pytanie do posiadaczy kombi z siatką (pionową) bagażnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yarek
    Elegance
    • 2005
    • 992

Dzida, Te silniki montowali na starcie jak był debiut O1. Jak rodzice w `98 kupowali AEE to te 1.8 125KM były. W okolicach liftu chyba wycofali je z produkcji. Niestety żadnych parametrów nie mam do niej bo stara instrukcja powędrowała do nowego właściciela kilka lat temu.
    Mam taką stronkę ale o tym silniku akurat ubogo jest napisane : http://www.carfolio.com/specificatio.../car/?car=4257
    . pzdr Jarek
    aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
  • oskar
    Drive
    • 2005
    • 63

Witam
    czy ktoś uprzejmy zmierzy i "zapoda" jaka jest odległość między uchwytami mocującymi w podsufitce siatkę (pionową, rolowaną przegrodę bagażnika) ? Czy są one dwa czy może trzy? Pytam bo nijak nie mogę namierzyć takiej octavii na miescie A chcę zaóżyc taką siatkę (alternatywę dla wydania skodowskiego).
    Dziekuję
    czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"

Komentarz

• Mierzej
      Drive
      • 2007
      • 82

Witam.

A jutro jak bede wracal z wycieczki zrobie foto mojej kraty i przesle wieczorkiem lub popoludniem.
      Pozdrawiam

Komentarz

• jareks
        Classic
        • 2007
        • 17

Witam.
        Trudno jest zmierzyć dokładnie tą odległość, jest to mniej więcej 89-91 cm w zależności jak się zmierzy, do krawędzi uchwytów jest +/- 89cm a w środku uchwytów będzie jakieś 90-91cm ale to trudno zmierzyć. Kocówka pręta mocującego siatkę jest na teleskopie, więc się sama dostosuje. W sumie są cztery punkty mocowania, dwa dla zwykłego położenia siedzeń i dwa gdy są złożone. Podejrzewam, że w karoserii są specjalne punkty dla mocowania tych uchwytów

Komentarz

• oskar
          Drive
          • 2005
          • 63

Dziekuje obu kolegom za odpowiedz. Szanowni koledzy zapewne myślą, że chodzi mi o siatke metalowa. Nic bardziej mylnego, inetersuje mnie siatka hmmm z siatki (sznurka). (przyznam, ze byc może zbyt słabo to zaakcentowałem to w sym zapytaniu). Takie równiez są montowane w skodach. Ale zapewne matalowa jest mocowana równiez w te przygotowane technologiczne miejsca w suficie. Dlatego dziękuje ogromnie za pomoc. Zdjecie także by sie przydało...jeden z was o nim wspominał. Pozdrawiam. Oskar

Komentarz

• jareks
            Classic
            • 2007
            • 17

Ja dokładnie opisałem Ci to co miałeś na myśli czyli oryginalne mocowanie dla rolety - siatki, bo taką mam. Jest ona mocowana za siedzeniem (zwinięta) i gdy trzeba to się ją rozwija i mocuje w uchwytach bocznych. Tu masz link do podobnej do VW

Komentarz

• oskar
              Drive
              • 2005
              • 63

Zamieszczone przez jareks
              Ja dokładnie opisałem Ci to co miałeś na myśli
              Serdecznie koledze dziekuję. Zadzwoniłem do skody (Poznań) aby zapytac ile takie coś co kolega posiada kosztuje....otóz jest to rzecz na zamowienie...nie występuje w polskiej ofercie skody a koszt to 1300 zł......... Mało nie upadłem. Zastosuje coś zakupionego na allegro (siatka ze sznurka na stałe). pozdrawiam

tu jest cos takiego: http://www.allegro.pl/item219074161_...lub_fabia.html ale hmmmm nie kupię kota w worku...bo sprzedający nie wie czy to do fabki czy octy

Komentarz

• jareks
                Classic
                • 2007
                • 17

tu jest cos takiego: http://www.allegro.pl/ite..._lub_fabia.html ale hmmmm nie kupię kota w worku...bo sprzedający nie wie czy to do fabki czy octy
                Jeżeli wymiar 118 cm to jest długość obudowy rolety to powinno pasować (zmierzyłem u siebie). Niestety nie znalazłem żadnego oznaczenia na obudowie.
                Pozostanie Ci "jedynie" rozwiązać sposób montażu zaczepów rolety do dachu.

Komentarz

• oskar
                  Drive
                  • 2005
                  • 63

Zamieszczone przez jareks
                  Pozostanie Ci "jedynie" rozwiązać sposób montażu zaczepów rolety do dachu.
                  Bardzo mi pomogłeś, dziękuje!! jeśli chodzi o zamontowanie w dachu to będzie to pewien kłopot (nie posiadając oryginalnych mocowań), jednak myślę, że mój kuzyn mechanik "złota rączka) coś na to poradzi O ile oczywiście uda sie tę siatkę na tej aukcji kupić. Nie chciałbym nadużywać Twojej grzeczności, ale czy byłbyś uprzejmy zrobić ze dwie fotki tego mocowania (sam uchwyt i jakiś widok ogólny) abym miał teoretyczny chociaż obraz sposobu zamocowania siatki w warunkach manufaktury.
                  Dziękuję Oskar

Komentarz

• jareks
                    Classic
                    • 2007
                    • 17

Postaram się w piątek wieczorkiem.

[ Dodano: Pią 27 Lip, 07 18:19 ]
                    Oto i zdjęcia.

to czarne w środku to śruba mocująca

Komentarz